Met de remaster van deze bal heeft Adidas net als met de tenues van de landen de oude stijl teruggebracht. De nieuwe techniek van de bal zorgt voor een betere interactie (samenwerking). Adidas heeft de bal laten testen door Real Madrid en Manchester United. De ontwikkeling van de bal heeft hier veel bij geholpen. 

De originele Telstar bal werd gebruikt tijdens het WK van 1970 in Mexico. De vorige bal die Adidas maakte voor een wereldkampioenschap was de Brazuca voor het WK van 2014 in Brazilië. Deze gloednieuwe bal heeft Adidas geprobeerd te verbetren op ieder punt voor de maximale prestaties. 


Adidas heeft de bal gemaakt met gerecyclede producten. In de bal is een chip verwerkt waardoor je met de bal bezig kan houden via je smartphone. 

In juni 2018 wanneer het WK begint zal de bal voor het eerst gebruikt worden bij de openingswedstrijd van gastland Rusland. Mogelijk wordt er nog een bal gemaakt die zich bij deze collectie aansluit. 

De adidas 'Telstar 18' is een nieuw hoofdstuk in het voetbal waarmee geschiedenis geschreven zal gaan worden in Rusland komende zomer.

Bestel hier je WK 2018 bal