Eerst was er tussen 2010 en 2015 een prijs voor de beste voetballer ter wereld, maar sinds vorig jaar zijn dit twee prijzen geworden. Net zoals bij de prijs die Ronaldo maandagavond won staan voor de Ballon d'Or Messi en Neymar op de lijst. Op 6 december is de uitreiking voor de Ballon d'Or. 

Vooraf werd al verwacht dat Cristiano Ronaldo de prijs zou gaan winnen. Mede door zijn sterke optreden in de Champions League en de Spaanse competitie wist Real Madrid beide prijzen te winnen. 

De winnaar van de FIFA Player Of The Year wordt bepaald door het aantal stemmen van aanvoerders van nationale elftallen, bondscoaches, journalisten en mensen die zich hebben geregistreerd op de website van de FIFA. Door het winnen van de FIFA Player Of The Year heeft Ronaldo alweer zijn tiende grote individuele prijs te pakken. Op dit moment zijn dat er twee meer dan Messi die met acht grote individuele prijzen op een mooie tweede plaats staat. 

Bij de vrouwen werd Lieke Martens verkozen tot beste speelster van de wereld. Bij haar club FC Rosengard had ze een uitstekend seizoen gespeeld en met de Oranje Leeuwinnen won ze het EK. Dit leverde haar een transfer op naar FC Barcelona. Naast deze prijs stond ze in Augustus al samen met Cristiano Ronaldo op het podium toen ze tot beste speelster van Europa werd verkozen.

Later dit jaar, op 6 december, kan Messi proberen Ronaldo te achterhalen door zijn negende individuele prijs te winnen, maar dit zou ook zomaar Ronaldo kunnen zijn die zijn elfde prijs gaat winnen. Voorlopig mogen we Neymar ook zeker nog niet afschrijven, de duurste voetballer aller tijden maakt ook zeker een kans op de Ballon d'Or. 


Net als Cristiano Ronaldo schitteren op het voetbalveld? Als een echte CR7 van mag je zijn nieuwe voetbalschoenen en kleding niet missen!