Bayern Munchen winnaar Champions League finale

24/08/2020
Paris Saint Germain
0 - 1
Bayern Munich

Zondagavond heeft Bayern Munchen de Champions League club toernooi gewonnen met 0-1 van PSG.

In Lissabon ging de droom van PSG helaas voorbij. In de tweede helft maakte Kingsley Coman in de 59e minuut het einige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste helft waren er veel kansen voor beide partijen. Neymar kreeg de allereerste kans, maar kwam niet langs keeper Maunel Neuer. Even later schoot Robert Lewandowski tegen de paal. Opnieuw kreeg PSG een schitterende kans met een voorzet van Ander Herrera naar Ángel Di María die de bal over schoot. Bayern kreeg weer een nieuwe mogelijkheid met Robert Lewandowski die de bal rechtstreeks naar PSG keeper kopte.

Vlak voor rust leek PSG  nog op voorsprong te kunnen komen met Kylian Mbappé die in de hoek schoot maar miste door Neuer.

In de tweede helft kwam verandering in de stand. Kingsley Coman zette Bayern op voorsprong met een kopbal bij de tweede paal. Hiermee werdt het 0-1 voor Bayern wat tevens de eindstand was.

PSG staat voor het eerst in de finale van de Champions League. Voor Bayern is het de derde keer dat ze Champions League hebben gewonnen (ook in 2001 en 2013).