Bayern vernedert Barcelona met historisch verlies

15/08/2020

In de kwartfinales van de Champions League heeft vrijdag een historisch moment plaats gevonden. Bayern Munchen heeft FC Barcelona verslagen met 8-2 en heeft zich geplaatst voor de halve finale.

In de openingsfase leek het alle kanten op te gaan. Zo heeft Messi enkele kansjes niet benut (op Manuel Neuer en paal). Voor Bayern heeft Thomas Müller de eerste opening gecreeerd met in de 4de minuut de eerste goal. Drie minuten later stond de stand alweer gelijk door een eigen doelpunt van David Alaba.

Offensief was Bayern goed in vorm en scoorde in de eerste helft nog eens 3 doelpunten waarna de stand 2-4 was voor Bayern. In de tweede helft kwam er hoop terug voor Catalanen door Suárez die de tweede goal maakten voor Barcelona.

Verder dan dit kwam het voor FC Barcelona niet. Daarna was het opnieuw en alleen aan Bayern met Joshua Kimmich, Robert Lewandowski en invaller en Barca-huurling Philippe Coutinho die allemaal scoorden. Ook voor Frenkie die Jong was dit ontzettende nederlaag die alle 90 minuten meespeelde. Zo werd de uiteindelijke stand 2-8 voor Bayern.

Bij de laatste vier zien wij nu voor het eerst geen Cristiano Ronaldo of Lionel Messi terug sinds 2005.

Voor de spelers van Bayern München is het bijna niet te geloven dat ze FC Barcelona hebben vernedered met 8-2. In de halve finale op woensdag nemen ze het op tegen Manchester City of Olympique Lyon afhankelijk van de wedstrijd van zaterdag om 21.00.