De Graafschap wint eerste wedstrijd seizoen tegen Den Bosch

01/09/2020
De Graafschap
4 - 2
Den Bosch

In de Vijverberg heeft De Graafschap de eerste zege behaalt van het nieuwe seizoen en versloeg FC Den Bosch met 4-2.

Overtuigend was echter niet. Afgelopen seizoen hebben ze de promotie naar de Eredivisie niet gehaald. Dit seizoen willen De Superboeren de stap maken om de Keuken Kampioen Divisie te verlaten.

FC Den Bosch was in de eerste helft veruit de betere partij. Er kwamen kansen voor beide partijen, maar werden helaas niet benut. Tegen het einde van de eerste helft kreeg De Graafschap de kans met Toin van Huizen die direct in het doel schoot vanaf een hoekschop.

In het begin van de tweede helft kwam schot van Jizz Hornkamp tegen de Lat, maar door eigen doel van Julian Lelieveld werd het gelijkspel. De Graafschap zat totaal niet in het spel, maar wist zich toch te herstellen. De tweede goal kwam van Daryl van Mieghem in de 59e minuut. Een paar minuten later kwam ook de 3-1 met een kopbal van Elmo Lieftink.

In de 79e minuut kwam het vierde doelpunt voor De Graafschap van Johnathan Opoku. Helaas bleef het daar niet bij en kwam een minuut later de fraaie treffer van Jizz Hornkamp. De eindstand werd daarmee 4-2 met een eerste overwinning voor De Graafschap.