Hoe ben je zo bekend geworden?

Ik ben eigenlijk nooit met het idee begonnen dat ik meer dan 100.000 volgers zou krijgen. Op een gegeven moment besloot ik om een account te starten en hier mijn zelf bewerkte voetbal foto’s op te plaatsen. Toen ik zo’n 20.000 volgers had kwam ik er eigenlijk achter hoe groot je wel niet kan worden met originele content. Vanaf dat moment besloot ik om mijn eigen video’s te plaatsen op Instagram en blijkbaar vonden mensen mijn video’s erg tof. Op dit moment heb ik zo’n 140.000 volgers.

Wat doe je naast het voetbal nog meer? Heb je nog andere hobby’s?

Naast voetbal vindt ik het erg leuk om zo nu en dan te gamen. Zelf speel ik op de Playstation 4 spellen als FIFA 18, Grand Theft Auto 5 en Call Of Duty WW2.

Welke school/opleiding volg je?

De opleiding die ik doe is sport& bewegen op MBO niveau. Wat deze studie inhoudt is dat ik ‘toekomstig’ sportleraar wordt. Zodra ik deze opleiding heb afgerond ga ik de ALO doen op HBO niveau. De ALO is een leraren opleiding voor lichamelijke opvoeding. Als student ALO wordt je opgeleid om leerlingen voor te bereiden op een actieve en gezonde levensstijl. Lessen lichamelijke opvoeding spelen een cruciale rol om leerlingen te beïnvloeden met sport en beweeggedrag. Hierbij is sportaanbod in samenwerking met sportverenigingen voor in je vrije tijd een mogelijkheid. 

Wat zou je willen doen als je zou moeten stoppen met voetbal?

Als ik zou moeten stoppen met voetbal zou ik me nog meer gaan focussen op andere sporten zoals basketbal. Zelf vindt ik basketbal echt een hele vette sport om te doen! Stel ik zou niet meer kunnen sporten dan zou ik me gaan focussen op fotografie. Om gave foto’s te maken vindt ik ook echt tof!

Wie zijn voor jouw de belangrijkste personen binnen je voetbalomgeving?

De belangrijkste personen binnen mijn voetbalomgeving zijn sowieso mijn teamgenoten, ik leer veel van ze en zij ook van mij denk ik. Mijn trainers zijn ook van groot belang net zoals mijn vrienden. Vaak ga ik samen met mijn vrienden het veld op om zelf met ze te trainen. 

Welke tips heb je voor andere om net zo goed te worden als jij?

Trainen! Zelf ben ik bij een ‘boerenclub’ begonnen waar ik altijd in de 3e en 4e klasse heb gespeeld. Door enorm veel te trainen en tijd in het voetbal te stoppen heb ik mezelf omhooggewerkt naar de A1 van mijn huidige voetbalclub Achilles 1894 uit Assen. Daar speel ik nu in de 3e divisie. 

Wie is je favoriete voetballer? Wat maakt deze speler nou zo goed?

Mijn favoriete voetballer is momenteel Isco van Real Madrid! Die jongen toont al zo ongelooflijk veel klasse in zijn spel terwijl hij nog erg jong is. Isco heeft rust aan de bal, technisch is hij erg goed, hij heeft een fluwelen traptechniek en inzicht. Hij is nog jong maar toch al dé perfecte middenvelder!

Hoe zouden andere je als voetballer omschrijven?

Anderen zouden mij als een slimme voetballer omschrijven. Mijn inzicht is goed, vaak zie ik bijvoorbeeld wanneer je wel in moet stappen en wanneer niet. Wat ik vaak hoor is dat ik een erg goede trap in mijn benen heb, maar dat zie je ook wel terug in mijn video’s denk ik. Nog een sterkpunt is mee op komen, ik ben namelijk rechtsback. Het is altijd heerlijk om over de hele rechterkant op te komen om bijvoorbeeld een vroege voorzet te geven. 

Wat hoop je ooit nog te bereiken?

Hetgeen wat ik nog graag wil bereiken is het profvoetbal. Het was me vorig seizoen bijna gelukt om voor SC Cambuur te voetballen. Graag zou ik het profvoetbal alsnog willen bereiken door nog harder te gaan trainen en dan hopen dat ik gespot wordt. Desnoods als het hier in Nederland niet meer lukt kan ik altijd nog in het buitenland mijn geluk gaan beproeven. 


Wij bedanken Tom voor dit interview, hopelijk zien we je over een paar jaar als profvoetballer schitteren!

Tom zijn toffe content check je op zijn Instagram pagina !