De prijs mag Mbappé in het bijzijn van zijn trainer en vicepresident in zijn tijd bij Monaco in ontvangst nemen. Trainer Leonardo Jardim liet Mbappé vorig seizoen op 18 jarige leeftijd debuteren in het eerste van AS Monaco. Bij Monaco maakte Mbappé in korte tijd zoveel indruk dat heel Europa hem wilde kopen.

Paris Saint-Germain is uiteindelijk de club geworden waar Mbappé nu voor uitkomt. Mbappé wordt eerst een jaar gehuurd en moet daarna voor 180 miljoen gekocht worden door Paris Saint-Germain. Tot nu toe doet Mbappé het ook in Parijs erg goed. 

Er was wel wat verwarring onstaan bij de Golden Boy-Award verkiezing. Afgelopen week werd er een lijst naar buiten gebracht met daarop de top 3 bestaande uit Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Gabriel Jesus. Maar bij de einduitslag is Marcus Rashford derde geworden en niet Gabriel Jesus.

Kasperd Dolberg (AJAX) en Steven Bergwijn (PSV) waren ook geselecteerd voor de Golden Boy-Award maar behaalde de top 3 niet. Na Paul Pogba en Anthony Martial is Kylian Mbappé de derde Franse winnaar van de Golden Boy-Award.