De wisseling van de garde, de wisseling van de generatie dat zijn de Nike Mercurial Puro Fenemeno voetbalschoenen. De schoenen zijn geïnspireerd op een design van voetbalschoenen die bijna twintig jaar geleden werden gedragen door de Braziliaanse legende Ronaldo. 

De invloed van Ronaldo voor Neymar zijn carriere begon bij de Nike Mercurial. Neymar zei: ''Die voetbalschoenen die Ronaldo toen droeg wilde iedereen hebben, ik ook''. Nu krijgt Neymar de mogelijkheid om Ronaldo zijn voetbalschoenen een nieuw leven in te blazen met de Nike Mercurial Puro Fenomeno. 

Toen Neymar op 18 jarige leeftijd zijn debuut maakte voor Brazilië droeg hij de Nike Mercurial Superfly II voetbalschoenen. De connectie die beide Brazilianen hebben met Mercurial wordt getoond met de Puro Fenomeno voetbalschoenen. Deze hebben het design van Ronaldo zijn voetbalschoenen uit 1998 en de Mercurial Superfly II voetbalschoenen van Neymar zijn debuut. 

De voetbalschoenen hebben de kleuren van Ronaldo zijn voetbalschoenen van toen en Neymar zijn voetbalschoenen van zijn debuut. Het zilver met blauw is van Ronaldo zijn voetbalschoenen en het felgroene is van Neymar zijn debuut voetbalschoenen. Neymar zijn persoonlijke logo staat op de hak van de voetbalschoenen.  

De speciale 3D zool zorgt voor pure snelheid. Door deze zool kan je supersnel accelereren. De geribbelde constructie op de voetbalschoenen geeft je een geweldige grip en perfecte balcontrole op hoge snelheid. Door de ACC-technologie behoud je deze perfecte grip bij alle weersomstandigheden. De speciale inlegzool voorkomt dat je voeten gaan schuiven in de voetbalschoenen. 

De voetbalschoenen zijn ook met sok en voor Kids verkrijgbaar.