Internationale maakt gehakt van Shakhtar

18/08/2020

In de halve finale van de Europa League heeft maandagavond Internationale de overwinning gepakt tegen Shakhtar Donetsk met maar liefst 5-0. Hiermee heeft het een plek veroverd in de finale tegen Sevilla.

Na de 1-0 voor rust kreeg in de tweede helft Inter een ruime voorsprong met een eindstand van 5-0. Het eerste doelpunt kwam in de 19de minuut van Lautaro Martinez. Een paar minuten later was er de mogelijkheid voor 2-0 alleen liepen Romelu Lukaku en Danilo D'Ambrosio elkaar voor de voeten. Shakhtar kreeg hiermee de kans voor gelijkmaker, echter lukte dit niet.

De 2-0 werd gemaakt met een kopbal van D'Ambrosio in de 64ste minuut. De voorsprong werd daarna alleen maar meer met Martínez die zorgde voor het derde doelpunt en daarna nog 2 doelpunten van Lukaku. Voor Lukaku is het zijn zesde Europa League-goal in vijf duels.

Vrijdagavond is de finale van de Europa League met Sevilla tegen Internazionale.