Oefenduel Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten in Philips Stadion Eindhoven

06/01/2020
Oefenduel Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten in Philips Stadion Eindhoven

Op donderdag 26 maart 2020 speelt Oranje de eerste wedstrijd van het jaar tegen de Verenigde Staten. De oefenwedstrijd vindt plaats in het Philips Stadion van PSV te Eindhoven.

Voorbereiding EK

De voorbereiding op de EK begint met dit ‘pikante’ duel. Dit is wordt de 6de ontmoeting tussen Nederland en Amerika. De laatste keer speelde ze op 5 juni 2015 tegen elkaar en had Nederland verloren. De stand werd 4-3 voor de Verenigde Staten. Alle andere 5 voetbalwedstrijden heeft Oranje van de VS gewonnen.

Sergiño Dest tegen Oranje

Onlangs heeft Sergiño Dest gekozen voor een interland carrière bij de VS en niet bij het Nederlands elftal. Nu moet hij het opnemen tegen Oranje in het Philips Stadion. 
Dest stroomde in 2018 door vanuit de jeugd van Ajax. Hij debuteerde in 2019 in het Amerikaans voetbalelftal.

Team USA staat onder leiding van bondscoach Gregg Berhalter, oud-speler van PEC Zwolle, Sparta en Cambuur. Nederland wordt nog steeds geleidt door de bondscoach Ronald Koeman.  Drie dagen later op zondag 29 maart speelt Oranje ook nog tegen Spanje in het Johan Cruijff ArenA.

Kaartverkoop

Vanaf donderdag 9 januari om 12.00 start de vrije kaart verkoop. Vanaf 25 euro kun je een oranjeticket kopen. OranjeClubcardhouders kunnen al 2 dagen eerder hun ticket online kopen bij de KNVB ticketshop.